Ön tudja bármikor és bárhonnan, segítség nélkül frissíteni weboldalát?

Magyarországon a vállalati honlapok több mint 70 %-a nem, vagy csak kínkeservesen frissíthető. Ez rendkívül elkeserítő helyzet, hiszen egy jó honlap a mai világban szinte napról, napra változik.

Esettanulmány 1:

Egyik Ügyfelünk, korábban olyan honlappal rendelkezett, melyet nem tudott frissíteni, és így már 3 éves (ismételem: 3 éves) információk voltak rajta, amik már réges-régen elavultak. A programozó, aki készítette, már nem elérhető így nem tudott rajta változtatni, más pedig nem fért hozzá az oldalhoz.
A tulajdonos ebbe belenyugodott, és úgy gondolta jól van ez így… egészen addig, míg nem rendelte meg a Honlap Cégeknek oldalát. 2 hónappal az új oldal elkészítése után a következőket írta nekünk:

“Nem is értem, hogy tehettem meg, hogy nem frissítettem az oldalt 3 évig. Csodálkoztam, hogy nem jönnek az eredmények, pedig látnom kellett volna, ami mostmár nyilvánvaló: a folyamatos kommunikációt igénylik a vásárlóink. Mióta rendszeresen kommunikálok a honlapon keresztül a vásárlóinkkal, végre vannak érdeklődéseink is! Tudjátok, az az igazság, hogy végre elhiszem, hogy az interneten lehet pénzt is keresni! Köszönöm, hogy ezt megmutattátok nekünk.”

Esettanulmány 2:

Egy másik Ügyfelünk már szerencsésebb helyzetben volt. Az oldalt a programozóján keresztül tudta frissíteni. Elküldte neki e-mailben a módosításokat, és 3-4 héten belül már fent is volt az oldalon a “friss” tartalom. 2 hónapja már saját maga tudja az oldalát frissíteni. Most így gondolkodik erről:

“Egyszerűen fantasztikus érzés, hogy akár naponta, sőt naponta többször is módosíthatom a weboldal szövegeit, és ráadásul én!!! Sose gondoltam volna, hogy erre én is képes vagyok. Mindig azt gondoltam, hogy ezt csak programozók tudják megoldani. Így utólag ez mekkora marhaság volt!”

Elvárások 2012-ben:

  1. Egy weboldalt bármikor kell tudjunk, azonnal módosítani, alkalmazkodva a piaci helyzethez.
  2. Bárki programozói tudás nélkül tudja frissíteni honlapját.
  3. Bármelyik számítógépről frissíthessem az oldal tartalmát.
  4. A frissítések azonnal jelenjenek meg az interneten.