A 8 kihagyhatatlan weboldalfunkció

Munkánk során rengetegen szegezik nekünk a kérdést: “Milyen funkciókat tegyünk a weboldalra? Melyek azok a funkciók, amitől a honlapom sikeres lesz?” Elhatároztuk, hogy segítünk megválaszolni ezt a rendkívül fontos kérdést.

Éppen ezért az elmúlt mintegy 3-4 hónapban egy nagyon alapos, mindenre kiterjedő kutatást végeztünk, melynek során több mint 100 sikeres (bevételt termelő) weboldalt vizsgáltunk meg. Arra fókuszáltunk, hogy pontosan mely funkciók azok, amelyek sikerre vitték az oldalakat, illetve, hogy van-e hasonlóság az oldalak funkcióiban. Az eredmény még számunkra is megdöbbentő volt.

Több mint 100 weboldalt és csaknem 200 weboldal funkciót vettünk górcső alá, és azt tapasztaltuk, hogy igen erős korreláció van a weboldal sikeressége, és bizonyos funkciók jelenléte között. Ez azt jelenti, hogy vannak olyan funkciók, amelyek szinte mindegyik sikeres weboldalban megtalálhatóak. A kutatás egy másik érdekes eredményt is hozott.

A sok funkció, nem feltételenül jelent sok weboldalt, sőt. Azt tapasztaltuk, hogy a legsikeresebb weboldalak meglepően kevés funkcióval rendelkeznek. Mondhatni csak a legszükségesebbel.

Ez alátámasztja azt a nézetet, mely szerint a weboldalak látogatói szeretik az egyszerű dolgokat, és nem kedvelik a túlságosan túlbonyolított weboldalakat.

Tehát összességében elmondhatjuk, hogy a legsikeresebb weboldalak csak bizonyos funkciókkal rendelkeznek, és semmi egyéb fölösleges dologgal. De mik ezek a funkciók.

Összegyűjtöttük azt a 8 weboldal funkciót, amit a sikeres weboldalak szinte mindegyike használ, és most egyenként bemutatjuk Önnek, hogy az adott funkció miért járul hozzá a sikerességhez.

Honlap Cégeknek Magazin 2012/1

[gravityform id=”1″ name=”PDF letöltés” title=”false” description=”false” ajax=”true”]