Talán a kérdés sokak számára egyértelműnek tűnhet, azonban nemrégiben kezembe akadt egy érdekes cikk a Magyar Formatervezési Tanács által végzett kutatásról, melyben a hazai vállalkozások designhoz való viszonyát vizsgálták. Az eredmény kiábrándító volt, ugyanakkor érdekes versenyelőnyt is jelenthet Önnek.

A kérdőív alapján a hazai vállalkozások mintegy 40%-a gondolja csupán, hogy a design hozzájárul üzleti sikereihez. Sajnos a kérdőív arra nem tér ki, hogy melyek a sikeresebb vállalkozások, azonban azt gondolom, hogy egyértelmű mit gondolna a design fontosságáról az Apple, az Audi vagy éppen a Bookline.
Minden bizonnyal ők érzik a design fontosságát, és valljuk be, hogy ha érzik a design fontosságát, akkor valószínűleg fontos a design. Mért van akkor mégis, hogy a magyar vállalkozások nem látják ennek fontosságát, és hogy lehet ebből honlapunk számára versenyelőnyt kovácsolni?
A kérdés első felére egy egyszerűbb és egy összetettebb választ is lehet adni. Az egyszerű válasz: A hazai cégek egyike sem olyan sikeres, mint mondjuk az Apple, tehát valószínűleg kevéssé látják mi a fontos. Az összetettebb válasz szerint a design tudatalatt hat az emberre, így a tudatos énünk számára legtöbb esetben mindegy a design. Azonban vásárlási döntéseink meghozatalakor tudatalattink vizsgálja a termék kinézetét is.
Ezt viszonylag könnyű bizonyítani. Gondoljunk csak az ételszínezékek szerepére. Bár sokak szerint károsak mégis alkalmazzák őket, mert jobban megvesszük, ha szebb színük van, vagyis szebb a designjuk. Egy szebb csomagolású terméket többen vesznek meg, mint az egyszerű designnal rendelkezőt. És még egy érdekes kérdés: Miért csomagoljuk az ajándéknak szánt holmikat? A válasz véleményem szerint, hogy jobb legyen a designjuk.
Tehát megállapíthatjuk, hogy a design igen is fontos, azonban hogyan hajthat hasznot az Ön honlapjának a design?
A válasz egyszerű. Mivel a vállalkozások jelentős többsége nem foglalkozik megfelelően a design fontosságával, ezért ha Ön megfelelően foglalkozik a designnal, akkor jelentős versenyelőnybe kerül a konkurenciával szemben.
Tehát ha az Ön weboldalának designja, kinézete profi grafikusok munkáját dicséri, az Önnek könnyen megszerezhető versenyelőnyt jelent a konkurenciával szemben. Ne hagyja hát ki ezt a lehetőséget, és terveztesse át weboldala designját, profi grafikusokkal, és nézze hogyan húz el a konkurencia mellett.