A világ első weboldala sajnos nem maradt fenn, hiszen a CERN kutatói 1991-ben még nem gondolták, hogy ez a munkájuk sorsfordító lesz az emberiség történetében, így nem is készítettek róla biztonsági másolatot. Ezzel szemben a Microsoft készített másolatot, és bemutatták 20 évvel ezelőtti weboldalukat! Az eredménye több szempontból is tanulságos! A Microsoft a világ egyik legnagyobb vállalkozása volt akkoriban is és jelenleg is az. Ezt a weboldal megtekintésekor mindenképpen érdemes figyelembe vennünk. A világ egyik legnagyobb vállalata anno 20 éve ilyen (akkor csúcsteljesítményűnek számító) weboldallal büszkélkedhetett: http://www.microsoft.com/en-us/discover/1994/ Akkoriban ez volt a honlapkészítés csúcsa, ma már azonban megmosolyogtató a kép, ami fogad minket:   weboldal-microsoft   Azt gondolom, hogy mindenki egyetért velem abban, hogy ez a honlap “design” egyik vállalkozás számára nem megfelelő, nemhogy a világ egyik legnagyobb vállalata számára.

Mi a tanulság?

Az interneten olyan gyorsan változnak a trendek, hogy egy kiváló minőségű weboldal is elavulttá válik néhány éven belül!

Mi a megoldás?

2-3 évente érdemes új weboldalt készíteni, vagy legalább alakítani rajta, az aktuális trendeknek megfelelő funkciókkal és designnal felruházni, hogy továbbra is versenyképes maradjon a honlapok egyre erőteljesebb piacán! Az Ön weboldala hány éves? Mit gondol több bevételt termelne, ha felújítaná? Egy biztos, ha a Microsoft máig megtartotta volna a weboldalát, akkor az egy vasat nem hozna a Microsoft konyhájára. Ezért ők is változtattak, és a jelenlegi weboldaluk így néz ki: http://www.microsoft.com/hu-hu/default.aspx   Amennyiben az Ön weboldalára is ráférne a ráncfelvarrás, itt tud új weboldalt rendelni!