Reszponzív weboldal

Hogy weboldalát bármilyen eszközről kényelmesen tudják megnézni!

A reszponzív webdesign röviden

A reszponzív webdesign-t az utóbbi évek készülék dömpingje hívta életre. Pontosabban az internetezésre alkalmas készülékek, elsősorban mobiltelefonok, tabletek kijelző méreteinek sokszínűsége, a képernyőfelbontások változatossága.

Mi az a reszponzív webdesign?

Egy olyan weboldal programozási megoldás, amely reagál az azt megjelenítő kijelző méretére. Alkalmazkodik ahhoz az eszközhöz amin nézik, így a grafikai tervet, a design-t megtartva kicsit másképp jelenik meg kis képernyőn és közepes méretű kijelzőn mint a megszokott nagy asztali monitorokon.

Miért jó a reszponzív webdesign?

Az elmúlt években jelentősen változtak az internetezési szokások. A statisztikák szerint egyre többen böngésznek mobil eszközökről, továbbá az okostelefont használók a legdinamikusabban növekvő szegmense az internetezők táborának. A legfrissebb tanulmányok szerint az asztali gépen internetezők aránya összességében megmarad, de jelentősen nő az alternatív internetezési eszközökön való internetezés.

A hagyományosan felépített weboldalak egyre robosztusabbak, egyre több grafikai elemet tartalmaznak, köszönhetően a fejlődő technológiáknak, böngészőknek és az egyre inkább elterjedő nagy sávszélességű internet kapcsolatoknak.

A modern böngészők megjelentek az okostelefonokon, tableteken is, így a legtöbb weboldal olvasható ezeken a készülékeken, de lassan töltődnek, sokat kell görgetni a megfelelő olvasáshoz. ami az érintőképernyőn sokszor kényelmetlen. Ez gyakran az oldal elhagyására ösztönzi a látogatókat ami egy üzleti oldalon megengedhetetlen.

Létfontosságú ezért hogy, a – weboldalunk látogatóit maximálisan kiszolgálva – megfelelő eszközökre kiválóan olvasható és kellően gyorsan betöltődő tartalmakat jelenítsünk meg.

Röviden összefoglalva ezt a lehetőséget biztosítja nekünk a reszponzív webdesign.

Ilyen könnyen még sosem volt mobilbarát honlapja!

Rendelje meg most saját Honlap Cégeknek weboldalát!

Tekintse meg a honlapkészítés részleteit!

Amennyiben szeretne egy igazán sikeres honlapot készíteni Cégének kattintson a részletekért!